Tijd voor soep!

Posted by on Oct 23, 2013 in Uncategorized | No Comments

Als de wind waait door de bomen en de regen klettert op de ruiten, dan kruip ik op de zetel onder een dekentje. Met daarbij in mijn handen een heerlijk tas soep.  Nu soep kan je naar mijn mening ALTIJD eten, ongeacht wat voor weer het is.

After-nl

Maar deze appel-spinazie soep vraagt om guur weer. Zodat hij ten volle kan doen wat soep hoort te doen; je lichaam opwarmen en heerlijk van smaak zijn. De twee belangrijke smaken (perfect voor de herfst) van deze soep gaan dan ook heel goed samen.

 

Voorbereidingstijd 15 min.

Bereidingstijd 25 min.

Voor 2 personen

 

before-nl

Ingrediënten

 

15 gram boter of plantaardige margarine

½ ui, gesnipperd

3 dl. Groentebouillon

225 gram verse spinazie gescheurd

115 gram ongezoete appelmoes

1,5dl. Melk

Zout en versgemalen zwarte peper

Snuifje nootmuskaat

Citroensap naar smaak

Yoghurt, erbij geserveerd

Fijngehakte peterselie, ter garnering

 

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de bloem toe en bak dit al roerend 1 minuut mee.

Roer de bouillon er geleidelijk door. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel 20 minuten doorkoken.

Kook de spinazie onder af en toe roeren mee tot hij zacht is.  Haal de pan van het vuur, laat het mengsel iets afkoelen en meng de appelmoes erdoor

Pureer het mengsel in een keukenmachine tot er een gladde soep ontstaat. Doe de soep in de schone pan, roer de melk erdoor en warm hem al roerend voorzichtig op

Voeg zout en peper, nootmuskaat en citroensap naar smaak toe. Schep de soep in  kommen en versier hem met een krul yoghurt. Garneer hem met de fijngehakte peterselie

 

Serveersuggestie:

Serveer er warme broodjes of sneetjes stokbrood bij

 

Variatie:

Vervang de ui door een kleine prei, de spinazie door groene kool en de appelmoes door gepureerde peren.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Soup Time!

Posted by on Oct 23, 2013 in Uncategorized @en | No Comments

The wind is blowing through the trees and the rain is falling, you know is time to crawl on the couch and cover yourself up with a blanket. With in my hands a delicious bowl of soup. In my opinion you can ALWAYS eat, soup no matter what the weather is like.

after-eng

But this apple-spinach soup calls for inclement weather. So that it can fully do what soup is supposed to do; Keep your body warm and taste delicious . The two main flavors (perfect for fall) of this soup go very well together.

 

Preparation time 15 minutes

Preparation time 25 minutes

For 2 people

 

before-En

 

 

Ingredients

15 grams butter or margarine

½ onion, chopped

3 dl. vegetable

225 grams of fresh spinach torn

115 grams of unsweetened applesauce

1.5 dl. milk

Salt and freshly ground black pepper

pinch nutmeg

Lemon juice to taste

Yogurt, served there

Chopped parsley, for garnish

 

Preparation

Melt the butter in a frying pan and fry the onion glassy.  Add the flour and cook, stirring with 1 minute

Stir in the broth gradually by. Bring the mixture to a boil, turn down the heat and let the mixture boil 20 minutes.

Cook the spinach with occasional stirring it until it is soft. Remove the pan from the heat, let the mixture cool slightly and mix the applesauce through

Puree the mixture in a food processor until a smooth soup arises. Put the soup in the clean pan, stir in the milk and warm it through, stirring gently.

Add salt and pepper, nutmeg and lemon juice to taste. Ladle the soup into bowls and decorate with a swirl yogurt. Garnish it with chopped parsley

 

Serving suggestion:

Serve with warm bread or baguette slices with

 

variation:

Replace the onion with a small leeks, spinach green cabbage and applesauce by pureed pears.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.