Go a little Nuts!

Herfst is in het land en dat merk je aan de kortere dagen, het feit dat je niet meer kan buiten komen zonder vest en het vallen van de bladeren. En er zijn weer NOTEN!
Als vegetariër (Hoera! voor mijn nietvleesetende medemensen) zijn noten een essentieel voedingsmiddel om voldoende vitamines binnen te krijgen. Maar naast dit feit, voegen noten ook heel veel smaak toe aan een gerecht. Daar is deze pasta met notenpesto een ideaal voorbeeld van. Dit gerecht is heel snel klaar, bevat weinig calorieën en is zo lekker dat zelfs de doorwinterde vlees/viseter dit vegetarisch gerecht ook met smaak naar binnen zal spelen.
Je hebt slechts een beperkt aantal ingrediënten nodig. Voor de liefhebbers kan je er nog een klein beetje notenolie aan toevoegen (maar wees zuinig, anders wordt het geheel een overkill aan noten). Een klein beetje kruidenkaas erbij maakt het geheel hartiger, maar brengt ook meer calorieën met zich mee (vooral op de dijen). Bij deze laat ik het weg, maar de keuze is aan u!
RECEPT:
INGREDIENTEN (voor 2 porties)
150 gr spaghetti
50 gr walnoten gehakt
50 gr grofgehakte rucola met steeltjes
100 ml olijfolie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook fijngehakt
verse basilicum
zout en peper naar smaak
WERKWIJZE:
Doe de walnoten, knoflook, rucola en basilicum in een blender of keukenmachine en maal grof. Terwijl de machine draait, kun je (voorzichtig!) de olijfolie toevoegen door deze langzaam erbij te gieten. Doe de walnotenpesto in een kom en zet apart. Meng de parmezaanse kaas, zout en peper door de pesto.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en schep weer in de pan. Laat het geheel even warm worden op een laag vuur. Schep de walnotenpesto erdoor.
Verdeel de pasta borden. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en serveer. Eet smakelijk!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Go a little Nuts!
Herfst is in het land en dat merk je aan de kortere dagen, het feit dat je niet meer kan buiten komen zonder vest en het vallen van de bladeren. En er zijn weer NOTEN!
Als vegetariër (Hoera! voor mijn nietvleesetende medemensen) zijn noten een essentieel voedingsmiddel om voldoende vitamines binnen te krijgen. Maar naast dit feit, voegen noten ook heel veel smaak toe aan een gerecht. Daar is deze pasta met notenpesto een ideaal voorbeeld van. Dit gerecht is heel snel klaar, bevat weinig calorieën en is zo lekker dat zelfs de doorwinterde vlees/viseter dit vegetarisch gerecht ook met smaak naar binnen zal spelen.
Je hebt slechts een beperkt aantal ingrediënten nodig. Voor de liefhebbers kan je er nog een klein beetje notenolie aan toevoegen (maar wees zuinig, anders wordt het geheel een overkill aan noten). Een klein beetje kruidenkaas erbij maakt het geheel hartiger, maar brengt ook meer calorieën met zich mee (vooral op de dijen). Bij deze laat ik het weg, maar de keuze is aan u!
RECEPT:
INGREDIENTEN (voor 2 porties)
150 gr spaghetti
50 gr walnoten gehakt
50 gr grofgehakte rucola met steeltjes
100 ml olijfolie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook fijngehakt
verse basilicum
zout en peper naar smaak
WERKWIJZE:
Doe de walnoten, knoflook, rucola en basilicum in een blender of keukenmachine en maal grof. Terwijl de machine draait, kun je (voorzichtig!) de olijfolie toevoegen door deze langzaam erbij te gieten. Doe de walnotenpesto in een kom en zet apart. Meng de parmezaanse kaas, zout en peper door de pesto.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en schep weer in de pan. Laat het geheel even warm worden op een laag vuur. Schep de walnotenpesto erdoor.
Verdeel de pasta borden. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en serveer. Eet smakelijk!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.