Nieuwe recepten voor oudejaarsavond

Posted by on dec 28, 2013 in Uncategorized | No Comments
Nieuwe recepten voor oudejaarsavond

Laat ik vooreerst eerlijk zijn. De laatste avond van 2013 schuif ik mijn beide benen met plezier elders onder tafel, zonder meer. Na het openen van een Pop Up Store, Soep maken, producten bijbestellen, online bestellingen afhandelen, blog schrijven, nieuwsbrieven opstellen en af en toe nog wat slapen…. blijft er weinig tijd over. En dus laat ik mij heerlijk bedienen door schatten van vrienden.

Maar mocht ik wel tijd hebben zou dit absoluut zijn wat ik op tafel zou toveren:

  •  HAPJES

Hapjes

 

Zelf voor een doorwinterde vegetariër als mezelf gaat er af en toe wel eens een Pinguin binnen. Of toch deze exemplaren. Snij zwarte olijven open, voeg wat kruidenkaas toe, afwerken met worteltjes en eventueel een tomaat. Eenvoudig, snel, lekker en supers chattig. Misschien wel niet te schattig maken en zeker geen namen geven, anders krijgt niemand het over zijn hart ze op te eten…

  • VOORGERECHT

aperitief

 

Vergeet de traditionele garnaalcocktail. Deze appelaperitieven vormen een ideaal voorgerecht. Een appel uithollen, appelcider erin doen en afwerken met kaneelstokjes. Als je gezelschap grote eters zijn, kan je de uitgeholde appels ook vullen met spinazie-appelsoep. Het recept vind je hier.

 

  • HOOFDGERECHT

Pasta

Oudejaarsavond of Nieuwjaarsdag vier je vaak met veel vrienden of de hele familie. En wat is er makkelijk te koken voor een grote bende? Inderdaad, Pasta! Om in de eindejaarsfeer te blijven kan je kiezen voor kerstpasta. Mocht je dit niet vinden kan je het houden op groene pasta. Of kook rode pasta en voeg er walnoten pesto aan toe. Wij van Ecodeluxe maken je het graag gemakkelijk en ook dat recept geven we je er gratis bij.

  • DESSERT

Nagerecht

Er is altijd plaats voor Dessert! Wat men ook beweert en hoe lekker het hoofdgerecht ook mag zijn, ik laat altijd plaats over voor het dessert! Een goede maaltijd is voor mij pas afgerond met een heerlijk dessert. Ook hier weer verschillende mogelijkheden wat de inhoud betreft. Witte pudding, yoghurt, platte kaas, witte chocolademousse, citroenijs, kortom als het maar wit is. Vul dit in een grote kom en teken er een neus en twee ogen op. Serveer met aardbeien, bosbessen, frambozen en voor de zoete bekken marshmallows. Je kan het de dag voordien maken en bewaren in de koelkast. Versier ook deze en laat je gasten het uithalen. Plezier verzekerd!

 

Het voordeel van deze gerechten is dat ze snel en gemakkelijk te maken zijn. Iedereen kan het en je maakt meteen een goede indruk op je gasten. Het oog wil immers ook wel wat. Zo ook dat van mij. Aarzel dan ook niet om jullie resultaten te posten op deze pagina of andere sociale kanalen (vb. facebook). Misschien hebben jullie nog wel andere leuke ideeën, ik lees het graag!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.