Hou je van hout?

Posted by on nov 13, 2013 in Uncategorized | No Comments
Hou je van hout?

Onbewerkt hout wordt al jaren veelvuldig gebruikt als het aankomt op interieur. Daarom kan het soms wat gedateerd overkomen. Niemand wil immers het gevoel krijgen in een chalet te leven. Dat is misschien wel gezellig bij een wit skilandschap en wat schnaps achter de kiezen, maar anders …niet zo mijn ding.

Gelukkig voor het milieu kan je hout als prima natuurlijk designmateriaal gebruiken. Hier 5 tips om onbewerkt hout te gebruiken. Het kan een interieur zowel een moderne als een rustieke uitstraling geven

  • Het ligt aan je voeten

Houten vloeren zijn al een paar jaar weer helemaal in. Het geeft je interieur een warme uitstraling. En niet alleen een warmeuitstraling; hout is een warm materiaal in tegenstelling tot tegels of betonnen vloeren. Ideaal voor degene die net zoals ik graag op blote voeten rondwandelen. Met een houten vloer k geen koude voeten krijgen.

houten vloer_1

  • Een dak boven je hoofd

In eerste instantie absoluut niet mijn ding, maar met de juiste keuze van soort en kleur kan het een heel mooi effect geven. Lichtere, dunne houtsoorten creëren een open ruimte. Deze gecombineerd met witte muren en strakke vloertegels voorziet ieder interieur van een frisse, moderne uistraling.

Donkere kleuren en ruwe houtsoorten geven net weer een rustieke uitstraling. Het geeft je woning een gezellige en warme uitstraling. In combinatie met een strak interieur en witte muren kan het ook in een moderne woning toegepast worden.

 

  • Houten meubels

Niets nieuws onder de zon, zou je denken. En dat is ook zo. Bijna ieder interieur heeft wel een houten kast, houten tafel, houten keuken… Het is de meest voorkomende manier om hout te gebruiken in een woning. Ook in een badkamer geeft hout een unieke sfeer. Niets zo uitnodigend als een houten bad. Ik zou er wel enkele uren in willen vertoeven.

houten bad

Creatief aan de slag gaan en zelf je houten meubels maken, kan op een heel simpele manier. Met enkele palletten en kussens kom je al heel eind. Zoals deze zelfgemaakte zetel bijvoorbeeld. Milieuvriendelijk, tijdbesparend en goed voor je portemonee.

Kratjes Zetel

  • Less is more

Belangrijkste regel bij interieurdesign: ‘Less is more’. En dit geldt  eens te meer als het aankomt op het gebruik van houten materialen. Werken met houten accenten is de beste oplossing om geen overdaad te doen ontstaan. Bovendien geeft het je interieur iets unieks, natuurlijks en maakt het geheel lekker gezellig en warm. Kies bijvoorbeeld voor kratjes als bloempotten, houten manden, een houten spiegel of  takken als kapstok. De mogelijkheden zijn oneindig, maar het gebruik beperkt.

 Houten-accesoires

  • Scandinavisch Den: Niet duur, gaat lang mee en trekt niet krom

 De Scandinavische trend van het moment is de terugkeer van dunne latten uit dennenhout of dennenfineer, zowel voor vloeren, wanden, plafonds als trappen naar het Europese vasteland. Dennenhout heeft bovendien heel wat voordelen: het is niet duur, gaat lang mee en trekt niet krom. Ook hier had ik wat reserves, maar goed gebruikt is dit materiaal een absolute opfrisser. Een koude douche op een gloedhete dag, als het ware.

dennehout

Een ideaal gebruik van hout is je foto op hout laten drukken. Het is een ideaal cadeau. Het is persoonlijk, origineel & duurzaam. Bij Ecodeluxe fotoservice bestel je makkelijk online & het is snel geleverd!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.