Geen Kerst zonder boom

Posted by on dec 15, 2013 in Uncategorized | No Comments
Geen Kerst zonder boom

Geen Kerst Zonder Boom

De Leukste tijd van het jaar is weer aangebroken. Of toch de leukste tijd na lange zomeravonden, frisse lentegeur en het prachtige kleurenlandschap van herfstbladeren. Oké, ieder seizoen heeft zijn charmes, en de kerstperiode is daar geen uitzondering op. Het is de uitgelezen periode om wat warmte en gezelligheid in huis te halen. Geen kerst zonder kerstboom. Maar warmte haal je ook zonder een groen dennenboom exemplaar in huis.

Hier zijn enkele voorbeelden hoe je een dennenboom kan uitsparen zonder naar een kunststof alternatief te moeten grijpen:

  • Houten kerstboom

Houten Kerstboom copy

De absolute trend van 2013 is de houten kerstboom. Zoals in een eerdere blog vermeld is hout ideaal om als decoratiemateriaal te gebruiken. Je kan deze boom in verschillende maten en ontwerpen vinden. Je kan gaan voor een plat strak exemplaar of een iets traditioneler model. Aangekleed met echte kaarsjes in plaats van kerstlampjes worden die koude winteravonden ineens een heel stuk warmer.

 

  • Wel boom, Geen den

Kale Kerstboom

Je houdt niet van al die naalden die een dennenboom met zich meebrengen? Een dennenboom van kunststof  vind je ongezellig? Maar je wil wel een echte boom in huis? Dan is dit de ultieme oplossing. Het brengt een natuurlijk element in huis, wat sowieso sfeer geeft. Kleed hem aan met eenvoudige kerstballen en eventueel subtiele lichtjes en het eindresultaat is één waar iedere dennenboom spontaan zijn naalden van verliest.

 

  • Boom aan de muur

Kerstboom aan de muur

Heb je weinig plaats in huis, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je interieur groter te doen lijken . Een kerstboom in het midden van je woonkamer zetten is er geen van. Een boom namaken aan de muur kan wel een oplossing zijn. Met kleine sfeerlichtjes, een slinger en kersthangertjes kom je al een heel eind. Bovendien is er meer plaats voor pakjes!

Recyclage Materialen

Alternative-Christmas-tree-ideas-tree-from-metal-wire-and-tree-d

Wat wasknijpers, ijzerdraad en touw. Meer heb je niet nodig om een kerstboom in elkaar steken. In het midden leg je de pakjes zodat kinderen en/of huisdier net iets moeilijker de pakjes voor 25 december kunnen openen. Aangevuld met theelichtjes maak je van koude materialen een warme, gezellige kerstboom.

 

DIY Kerstboom

Het beste deel van een kerstboom in huis halen is voor mij zonder twijfel hem decoreren. Het sleuren met een boom om hem een plaatsje te geven is niet bepaald een aangename bezigheid. Ik zie het eerder als een noodzakelijk kwaad. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan ook de boom volledig , van nul, zelf in elkaar knutselen. Je bent zeker dat je een uniek exemplaar hebt en een namiddag knutselpret verzekerd.

DIY kerstboom

Misschien hebben jullie zelf nog originele kerstboom ideeën? Schrijf ze dan zeker bij de reacties hier beneden. Het enige wat ontbreekt zijn de pakjes onder al deze mooie kerstbomen. Enkele cadeautips kan je hier vinden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.