Eigen haard is goud waard!

Posted by on jan 15, 2014 in Uncategorized | No Comments
Eigen haard is goud waard!

De winter mag dan nog niet echt doorgebroken zijn. Voor koukleumen als mezelf, zijn ook deze temperaturen ‘putteke winter’ zoals we dat in de Vlaamse volksmond zeggen.  De gezellige kerstdecoratie zit al weer opgeborgen in een doos op zolder. Om het toch nog gezellig te maken tijdens deze lange winteravonden,  kruip ik met een dekentje en een warme choco op de zetel. En daar droom ik dan een kachel bij. Ik heb er helaas geen wegens plaatsgebrek, maar ik kan natuurlijk wel een beetje inspiratie opdoen voor een toekomstige woning. Geen ’open’ haard, want dat is echt niet ecologisch verantwoord. Wie met vuur speelt moet het goed doen. Hier enkele voorbeelden:

 

  • Traditionele Kachels:

traditionele kachel

Ideaal om een veranda of bijgebouw waar geen centrale verwarming is op te warmen. En bovendien oergezellig

  • Ingebouwd staat netjes:

ingebouwde kachel

 

Dit is tegenwoordig de meest voorkomende en waarschijnlijk ook meest ecologische kachel. U kan ze ook aansluiten op de centrale verwarming. Gezelligheid en functionaliteit verzekerd en goed voor uw portemonee.

 

  • Hangend exemplaar:

Hangende Kachel

Deze vind ik persoonlijk het mooist. Het geeft een bijzondere dynamiek aan de kamer. Combineert een natuurlijk element als vuur met moderne interieur mogelijkheden, zonder aan gezelligheid in te boeten.

  • Retro Style:

retrokachel

Wil een retro style volledig doortrekken in je woning of net een speciaal effect creëren, dan is deze kachel de oplossing. Of mis je toch een beetje die oude robuuste beeldbuis televisies? Deze kachel lijkt me een waardig alternatief.

  • Vuurtje stoken:

buitenkachel

Misschien niet meteen voor het koude Noord-Europa. Maar in betere oorden, waar huizen zelfs geen centrale verwarming behoeven, kan het toch ook wel eens wat fris worden zo rond schemertijd. Een heerlijk vuurtje zorgt ervoor dat je nog steeds zalig buiten kan zitten, ook na zonsondergang

 

Heb je zelf een ook een mooie, originele, nooit gezien haardvuur? Of heb je er ergens één gezien? Post er  hier dan een foto van. Alle inspiratie is welkom!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.